Bruk av informasjonskapsler

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på maskinen din.

Informasjonskapsler kan ha mange ulike oppgaver, for eksempel å ta vare på innloggingen din, huske valg du har gjort i et skjema eller spore bruksmønster for statistiske formål.

Noen informasjonskapsler slettes når du lukker nettleseren (sesjonsavhengig informasjonskapsel). Disse følger med på bruksmønsteret ditt i løpet av den tiden du befinner deg på nettsiden. Andre informasjonskapsler (fast informasjonskapsel) vil kjenne deg igjen neste gang du kommer til nettstedet.

Våre skjema bruker informasjonskapsler for å tilby en best mulig brukeropplevelse.

Våre informasjonskapsler:

  • ASP.NET_SessionId: Denne brukes til å opprettholde din nettlesersesjon og er nødvendig for grunnleggende funksjonalitet i skjemaet. Denne lagres til sesjonen er avsluttet.
  • AspNet.(Autentisering): Denne brukes i forbindelse med visse typer innlogging, og navnet varierer etter innloggingstype brukt i skjemaet. Kapselen lagrer ID til sesjonen (nonce). Denne lagres til sesjonen er avsluttet.

Hva hvis du ikke vil tillate informasjonskapsler?
Dersom du ikke ønsker å bruke informasjonskapsler, kan du endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren din.

Det er for eksempel mulig å be nettleseren gi beskjed hver gang informasjonskapsler blir sendt fra nettstedet du besøker.

Du kan også velge å blokkere alle informasjonskapsler som lagres av nettleseren din. Vi gjør oppmerksom på at blokkering av alle informasjonskapsler kan medføre at skjemaløsningen ikke fungerer som den skal.